Alltid ferskbrent kaffe


Vi er lidenskaplig opptatt av kaffe.

Hver uke brenner vi fersk kaffe har i Kristiansand. De grønne bønnene som brennes kjøper vi direkte fra bonden i produsentlandet. Sånn kan vi garantere at vi får riktig kvalitet på bønnene vi kjøper – og at kaffebonden får en rettferdig betalt for sitt produkt. Bøndene vi handler med driver sine gårder på en bærekraftig måte, og svært ofte er dette hovedinntekten til familien – så de tar var på sin familiearv. All kaffen vi selger er kjøpt direkte fra bonden; vi har vært på gården og tatt bonden i hånda. Sånn sikrer vi den beste kvaliteten, og at alt går riktig for seg. Det gjør også at vi får tilgang til noen av verdens beste kaffebønner. Herfra er vårt ansvar å forvalte denne ressursen på en best mulig måte, og sikre at alle ledd i produksjon og distribusjon ivaretar kvaliteten på best mulig måte.

Vi har til enhver tid et utvalg av kaffe fra ulike kaffegårder, hovedsaklig i Sør-Amerika og Afrika. De grønne bønnene holder seg bra på vårt lager, inntil kaffen brennes og distribueres.

Derfor brenner vi kaffe hver uke, sånn at du alltid får ferskest mulig kaffe med best mulig holdbarhet. Etter brenning inneholder bønnene gjerne gasser og røyksmak – og disse må slippe ut av bønnene før smakspotensialet kan hentes ut. Tiden det tar fra vi brenner kaffen, til du har posen hjemme hos deg er stort sett nok til at kaffen blir drikkeklar. Da har den en holdbarhet på cirka en måned før smaken begynner å avta.

Av samme grunn selger vi også kun hele bønner. Det er nemlig sånn at kaffe mister rundt halvparten av aromaen bare 15 minutter etter at kaffen er kvernet.