Publisert

Bli kjent med Fransisco, Guatemala

VÅR ABSOLUTT BESTE LOT FRA GUATEMALA!

Fransisco Quesada og nevøen  Federico Calderon Font driver den familieeide gården Finca Vizcaya sammen. Denne kaffen er dyrket under skyggetrær, noe som gir en ekstra saktevoksende, og etter vår mening mer miljøvennlig kaffe. Ved å dyrke kaffetrærne under en eksisterende skog bevarer man biologisk mangfold, og produserer mer oksygen.

Finca Vizcaya har vært i Montenegro-familiens eie siden 80-tallet, området ble kjøpt av Francisco Montenegro Giron, som et resultat av jakten på det perfekte mikroklimaet. En grunnleggende idé for Vizcaya er at gården skal drives 100% miljøvennlig. Francisco og Federico jobber kontinuerlig å utrettelig med å minimere kaffeproduksjonens fotavtrykk i naturen. Bier er svært viktig for økosystemet, og derfor er det er satt ut bikuber på gården for å sikre pollinering av kaffeplantene. Vizcaya bidrar til konservering av skogen og er en betydelig arbeidsgiver i området.

Espressoen er frisk, men likevel fyldig Dette er en frisk, men allikevel fyldig espresso, og den  utmerket på egne ben. Og også bærer en melkedrikk godt, uansett er det ifølge Steinar ulovlig å drikke større melkedrikker en Cappuccino.

Den lysbrente kaffen er frisk, crispy og elegant. Om ikke en atypisk kaffe fra Guatemala byr den på en ren munnfølelse med fruktige undertoner, en lett stikk av syre og en lang ettersmak.

Begge kaffene får du selvfølgelig som kilosposer.